MAS


Bli MAS venn

 

mas41_10

Historien til MAS

Den norske Husflidsforening startet høsten 1973 et prosjekt med formål å sysselsette funksjonshemmede i meningsfyllt, evnt inntektsgivende husflidsarbeid. Gjennom arbeidet med hjemmeboende funksjonshemmede fikk man erfare at den isolasjonen funksjonshemmede var utsatt for var et like stort problem som passiviteten. Våren 1975 ble det opprettet aktivitetsenter i Bærum, Nittedal og Jessheim.

Den 8. mars 1977 ble Majorstuen Aktivitetsenter, nå Malmøgaten Aktivitetsenter (MAS) startet i Blindern og Vinderen Sanitetsforening, en leilighet på ca 40 m2. Åpningstid, 2 dager i uken med seks elever hvor av to i rullestol og to ansatte.  Etter 2 år var det 15 elever og større lokaler var en nødvendighet. Et godt samarbeid med Christiania Bank og Kredittkasse ga oss 350 m2 gratis lokaler i 1,5 år, men ble der i 6 år. Medlemmer av Holmenkollen Lions var til stor hjelp med oppussing av lokaler og Jan Sundt, også medlem av Holmenkollen Lions, satt som formann i stiftelsen i over 20 år. Dessverre omkom Jan så alt for tidlig, men vi har i dag venner av Jan som sitter i vårt styre. Høsten 1979 innledet senteret et samarbeid med Gaustad Ettervernsenter og psykiatriske ettervernpasienter ble en ny elevgruppe på MAS.  Antallet elever økte raskt, nye kurs ble startet, nye frivillige lærer ble engasjert, ulønnet i starten. Den økonomiske situasjonen har i alle år vært meget anstrengt, men både ledelse og ansatte har i alle år hatt en «klokketro» på at man ikke skal gi seg. Denne «stå på viljen» har gjort at vi har  vokst til det vi er i dag.

I 1985 flyttet vi til Malmøgaten 7 og kunne beholde MAS-navnet. Nye kurs, flere elever og nye lærere kom til. Samarbeid med AOF og Oslo Kommune fortsatte. Vi hadde også et samarbeid med Oslo Sanitetsforening, som varte i noen år. Vi har hatt mange økonomiske oppturer og nedturer. Mas søker flere legater, i tillegg har vi flere privatpersoner og Mas-venner som  støtter oss. I 2007 feiret MAS sitt 30-års perlejubileum, samtidig valgte vår fantastiske daglig leder gjennom 30 år, Birgit Bråthen å gå av. Ny daglig leder ble ansatt, Lise Greve Greli som hadde vært på MAS siden 1994. Mas vil 2011/12 skifte navn til Malmøgaten Kultur- og Aktivitetsenter.

Men så skulle hele området rundt MAS renoveres og MAS sin tid i Malmøgaten går mot slutten. Høsten 2013 flyttet MAS med stort og masse smått til nye flotte lokaler på Veitvetsentert.

En ny spennende periode for MAS har begynt, og vi gleder oss:) Og igjen måtte vi skifte navn, nå til MAS kultur og aktivitetsenter.

Alle jobber for at MAS skal ha stor takhøyde og et trygt, godt og stabilt sted å være.